Alla inlägg den 15 februari 2012

Av bokfia - 15 februari 2012 22:22

Jag vet, jag vet (tror jag) jag är seeeg på att lägga upp, men jag hittar inte riktigt tid, eller så spenderar jag den helt enkelt fel när jag får tid, men tänkte att jag kunde lägga upp någonting iaf, det är fyra stycken typ-noveller som jag skrivit å skolans räkning (kommer upp i separata inlägg under resten av veckan)


De är kanske inte världens bästa texter, men jag blev rätt nöjd med sista delen i en tredelad serie vi skulle skriva så allt får helt enkelt komma upp ^_^


Snöns återkomst

Hon öppnade försiktigt ögonen, utan entusiasm. Allt skulle ju ändå bara vara som det hade varit igår. Brunt och grått och trist och blött. Inga skidåkare skulle åka i skogen bakom huset där spåren alltid hade minst en åkare hela tiden, ingen skulle åka skridskor på sjön eller där skolans vaktmästare brukade spruta vatten för att göra en hockeyrink där alla elever hade idrott varje dag, hela vintern.

      För i år hade ingen snö kommit, knappt någon kyla, så alla vinteraktiviteter hon alltid såg framemot var inställda. Inga skidor, inga skridskor, ingen pulka och ingen snögubbe tävling med familjen.

”Dumma snö” muttrade hon innan hon tvingade sina tunga ben att ta sig över sängkanten och hon satte sig upp. En snabb blick ut utanför fönstret, av gammal vana, och sen mot klädhögen som låg mitt på golvet för att se om det fanns något som man kunde ha på sig. Sen tillbaka till fönstret, kunde det vara sant? Hon nästan flög upp ur sängen och öppnade fönstret för att kunna känna efter, var det verkligen så? Hade den äntligen kommit?

”JA! Mamma, pappa, det är snö, det har snöat, vakna!” Hon rusade ut ur sitt rum och sprang igenom hela huset fram till balkong dörren, någonstans på vägen snappade hon åt sig en fliströja, där hon tog på sig ett par tofflor och sen sprang ut i pyjamas för att få krama årets allra första snöboll.



Haha, detta är alltså första delen i uppgiften "Aktuella händelser i Sverige" och jag skrev den vid den tidpunkten då snön behagade dyka upp ;) Någon som vill se bilder från Kina förresten? Har några styckna som inte kommit upp på facebook :P

Ovido - Quiz & Flashcards